torstai 15. syyskuuta 2016

Juuresgalette

Sain sly-pariltani herkku-leivontaa lehden. Juuresgalette oli uusi tuttavuus ja ohje vaikutti helpolta joten ajattelin kokeilla sitä. Ohjetta en heti lukenut kovin tarkkaan ja ohjeessa käskettiin kuullottaa sipuleita öljyssä ja lisätä raastemassa. Sipulit olisi kuitenkin pitänyt siirtää pannulta hetkeksi sivuun ja lisätä ne juuresseoksen päälle taikinan päälle. Eipä tuo mitään haitannut mutta ulkonäkö olisi ollut kivempi. Kokonaisuus oli hyvä, pehmeä ja murea. Toistekin tulee kyllä tehtyä :-) Ihana vaikka iltapalaksi tai vaikka ruoaksi salaatin kanssa. Täytteitä voi vaihdella makutottumusten mukaan :-)





Juuresgalette 8annosta

Pohja:
150g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 munankeltuainen
0,5dl kylmää vettä
0,5tl kuivattua timjamia

Täyte:
400g porkkanoita
200g palsternakkaa
3 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1rkl hunajaa
1,5tl suolaa
1tl timjamia
2rkl öljyä paistamiseen

Lisäksi täytteeseen:
2 kananmunaa
150g ranskankermaa
150g emmental-juustoraastetta
1tl suolaa ja mustapippuria
100g vuohenjuustoa
1 muna voiteluun

Pohja:
Sekoita jauhot ja timjami
Nypi voi jauhoseokseen murumaiseksi massaksi
Lisää munankeltuainen ja kylmä vesi
Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin levähtämään noin puoleksi tunniksi

Täyte:
Kuori ja raasta porkkanat sekä palsternakka.
Siivuta sipulit ja murskaa valkosipulit.
Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää raastemassa. (ota punasipulit sivuun)
Anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 5minuutin ajan.
Mausta hunajalla, suolalla ja timjamilla.
Riko munat astiaan ja haarukoi sekaan ranskankerma, juustoraaste ja mausteet.

Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja isoksi ympyräksi.
Levitä raaste keskelle (jätä reunoista noin 5cm vapaaksi), lusikoi sipulimassa ja ranskankerma-munaseos raasteen päälle.
Murustele vuohenjuusto lopuksi  piirakan päälle ja käännä reunat sisäänpäin.
Voitele reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa 25min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)