tiistai 27. joulukuuta 2016

Karpalo-kinuskijuustokakku

Tein jouluksi karpalo-kinuskijuustokakun. Sain ohjeen sly-pariltani, mutta ohje löytyy K-ruoka sivustoltakin. Kakussa on brownie-pohja ja täytteinä kinuski ja karpalohyytelö. Näyttäisi niinkuin kakussa olisi kolme hyytelökerrosta.


8 annosta

Pohja:
100g tummaa leivontasuklaata
100g voita
3/4dl sokeria
1/2dl ruokokidesokeria
3/4dl vehnäjauhoja
1/2dl kaakaojauhetta
1/2tl vaniljasokeria
2 pientä kananmunaa

Täyte:
2dl kuohukermaa
180g maustamaton tuorejuustoa

Kinuskitäyte:
1dl kuohukermaa
3/4dl fariinisokeria
1rkl sokeria
2 liivatelehteä
1rkl kevytmaitoa

Karpalotäyte:
2,5dl (n.150g) karpaloita
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1rkl kevytmaitoa

Koristelu:
1/2dl kuohukerma
100g tummaa leivontasuklaata
1/2 rkl voita

suklaakarpaloita


1. Valmista kinuskitäytteen kinuskikastike edellisenä päivänä jääkaappiin. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina 18cm irtopohjavuokaan.

3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30min. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.

4. Vaahdota kerma täytteitä varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.

5. Kinuskitäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen browniepohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.

6. Karpalotäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Soseuta karpalot. Sekoita karpalosose, kermavaahtoseos, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä karpalotäyte heti kinuskitäytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

7. Kuumenna kerma kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

8. Nosta kakku tarjoiluvadille. Valuta lämmintä suklaakuorrutetta lusikalla kylmän kakun toiselle reunalle niin, että suklaa valuu kakun reunaa alas. Levitä lopuksi suklaakuorrutetta kakun puolikkaan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele pinta suklaakuorrutteisilla karpaloilla. Minä laitoin lisäksi marsipaani-joulutorttuja :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)