maanantai 15. toukokuuta 2017

Fresita-kakku

Mietin, että millainen kakku mahtaisi tulla fresita- kuohuviinistä. Tähän sopii toki mikä vain mansikkainen kuohuviini, mutta minä käytin fresitaa.


noin 8 hlö

Pohja:
150g kaurakeksi
40g voita

Täyte:
3dl mansikkasosetta
1dl mansikka kuohuviiniä
2dl vispikermaa
175g maustamaton tuorejuusto
1,5dl tomusokeria
6 liivatelehteä
0,5dl mansikka kuohuviiniä

Kiille:
3 liivatelehteä
0,5dl sulaneista mansikoista mehua
1dl mansikka kuohuviiniä

Koristeeksi:
Tuoreita mansikoita ja punaherukkaterttuja


Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita reunalle reunanauhaa.

Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi joukkoon.
Taputtele keksiseos irtoreunavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmenemään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita mansikkasose ja kuohuviini. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna 0,5dl kuohuviiniä ja sulata liivatteet. Kaada seos tuorejuustoseoksen joukkoon. 
Lisää viimeisenä kermavaahto varovasti sekoittaen. 
Kaada seos vuokaan.

Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Laita kiilteen liivatteet pehmenemään.
Kuumenna mansikkamehu ja sulata liivatteet.
Kaada kuohuviini liivateseoksen joukkoon. Anna olla jonkin aikaa, niin että vaahto häviää.
Kaada hyytyneen kakun pinnalle.
Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Koristele mansikoilla ja punaherukoilla :-)

5 kommenttia:

  1. Minkä kokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt?

    VastaaPoista
  2. Pikakysymys. Tuleeko kovin makea, fresitaa ja tomusokeria 🙂

    VastaaPoista
  3. Hei onnistuuko jo tekee kaksinkertaisena, tarvitsisin isomman kakun ja haluaisin kokeilla tätä kakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onnistuu kyllä. Kinuskikissan sivuilla on esim. hyvä muuntotaulukko :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)