torstai 25. toukokuuta 2017

Raikas raparperipiirakka

Olen kovasti odotellut, milloin raparperini kypsyvät. Nyt oli toinen puska tehnyt sen verran vartta, että siitä sai tehtyä piirakan. Toisesta joka on meidän parempi ja elinvoimaisempi puska, ei tahdo millään tulla vartta esiin =) Tämä ohje on kulkenut mukana jo ainakin 25vuotta ja se on kyllä paras raparperiohjeeni  <3 Tein piirakan nyt Pentikin halkaisijaltaan 30cm vuokaan, paistoaikaa täytyy tällöin pidentää 10-15 minuutilla. Ohjeesta saa helposti gluteenittoman, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jyttejauhoja tarvitaan hieman vähemmän, mutta muissa jauhoissa suhde on sama.

Pohja:
3 kananmunaa
2dl sokeria
1dl voisulaa
1,5dl maitoa (kerma-maitoa)
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Pinnalle:
Raparperia
Sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää voisula ja maito sekä vehnäjauho-leivinjauhoseos
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle (60cm uuniin on annos hieman matala, lisää silloin yksi muna enemmän)

Paista 200 asteessa noin 15min.

Kuorrutus:
2dl kermaa
1dl maitoa
2rkl perunajauhoja
2rkl voita
2tl vaniljasokeria

Laita kaikki muut aineet kattilaan paitsi vaniljasokeri.
Kuumenna ja sekoita kunnes seos sakenee.
Kaada kypsän kakun päälle.

Ennen paistoa

Paiston jälkeen

Kuorrutuksen lisäämisen jälkeen



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)